Til daglig rådgiver og guider TML Safety Engineering sine kunder omkring arbejdsmiljø relaterede spørgsmål for ”sikker adfærd” i en industriel virksomhed, i dag var det deres tur til at arbejde med ergonomisk adfærd på kontoret.

De siger: ”Vi har fået opmærksomhed på, hvordan vi sidder ved vores skriveborde. Det er tydeligt, jeg kan mærke i min krop, at jeg sidder bedre nu. Jeg glemmer det ind i mellem og tager mig selv i at sidde som før, og retter mig så op igen. Opmærksomheden er overfort til hjemme, hvor vi minder hinanden om det, hvis vi falder sammen”.

”Vi vil holde fast i elastikkerne, og jeg vil gerne, at det er noget vi prioriterer, også selv om vi har travlt”.

Tak til Torben Møller og Jesper Kristjansen samt øvrige medarbejdere for modtagelsen. Jeg ser frem til vores opfølgning efter sommerferien.”

Middelfart Spildevand har fået vejledning om, hvor og hvornår de belastes af dårlige arbejdsstillinger samt større fokus på hvilke arbejdsrutiner, der med fordel kan optimeres, så belastninger forebygges.

Hos Middelfart Spildevand renses vores spildevand, så det efter endt rensning kan ledes ud i naturen. På denne måde sikrer de vandet til kommende generationer. Ved mit besøg var det sikring af gode ergonomiske arbejdsstillinger for at sikre langtidsholdbare medarbejdere.

Jeg har i nogle dage fulgt Kurt og Dan i deres arbejde når de arbejder ved forskellige pumpestationer, samt desuden fået en god intro til arbejdet af René. Forløbet blev afsluttet med en præsentation af mine observationer og en god drøftelse af løsningsmuligheder.

De siger:
”Det har været en fornøjelse at have en kompetent person med på sidelinjen, der havde øje for de ting, der for os er blevet daglig dag og rutiner. Som har puffet til gamle hunde og fået dem til at se tingene i et nyt perspektiv. Den gode debat omkring arbejdsstillinger og værktøj har resulteret i nogle ændringer i måden at gøre tingene og en del småting, der skal investeres i. Derudover nogle større ting der skal tænkes ind i fremtidige investeringer.”

Tak til René Dixen Jensen, Dan og Kurt samt øvrige medarbejdere for det gode samarbejde.

ecit

På ECIT Account A/S lokation i Vejle tilbyder kompetente og erfarne eksperter en lang række leverancer inden for IT, økonomi og forretningssystemer, og skræddersyer en løsning der matcher behovet til den enkelte virksomhed.

Martin kontaktede mig, da ”vi har brug for at have konstant og fornyet fokus på ergonomi, især efter Covid, hvor mange har været hjemme at sidde”.

I samarbejde havde vi planlagt dagen, så alle medarbejderne deltog i et oplæg med fokus på siddestillingen, hvor der var forskellige øvelser for at få reflekteret over arbejdsstillingerne. Derefter var der sat tid af til, at de medarbejdere der ønskede individuel vejledning kunne få det.

Om besøget siger Martin Brøgger: ”Vi fik nogle meget praktiske værktøjer og god læring omkring kroppen og vores udfordringer som kontormedarbejdere”.

Tak til Martin Brøgger og nogle dejlige medarbejdere hos ECIT for at tage godt imod mig :

Samarbejdspartnere

AAB, Vejle
AGA A/S, Fredericia
Agrolab, Middelfart
Airco Diet A/S, Fredericia
Bredana Solutions A/S, Kolding
Bæredygtigt Landbrug, Fredericia
Danish Pilot Service, Fredericia
Dinex A/S, Middelfart
DSH Wood A/S, Fredericia
ECIT Account A/S, Vejle
FK Distribution A/S, Esbjerg
Fredericia Kommune

Fredericia Spildevand og Energi A/S, Fredericia
Hansson & Partners A/S, Kolding
Hindsgavl Slot, Middelfart
Home Servicecenter Syddanmark, Middelfart
Klingspor A/S, Koldin
KM Telecom Danmark A/S, Fredericia
Kolding Gymnasium, Kolding
LEMAN, Taulov
Middelfart Spildevand, Middelfart
Naturstyrelsen, Randbøl
Odense Skolefoto
Premium Pork Group International, Fredericia

RMG-Inspektion A/S, Fredericia
Saxo Bank, Fredericia, Esbjerg, Brørup, Odense, Vejle, Århus, Kolding
Scan Studio, Middelfart
TML Safety Engineering A/S, Middelfart
Via Egencia, Fredericia
Social Styrelsen, Odense
Stage Advokatfirma, Fredericia
Sygeforsikringen Danmark, Kolding
Specifik ApS
KIA, Fredericia